Guide til den perfekte tekst til dåbskortet

Guide til den perfekte tekst til dåbskortet

Teksten til dåbskortet kan være svær at udforme. Vi er med på, at det er en helt speciel anledning, som du skal til og, at det derfor kan være svært at finde de helt rigtige ord til dit dåbskort. Vi forsøger at give dig inspiration, forslag og nogle gode råd til, hvad du kan skrive i dåbskortet.

Det er en utrolig personlig tekst, så vi anbefaler dig at tage vores gode forslag og råd til dig samtidig med, at du supplerer med egne tanker og ord. På den måde kan vi sammen skabe det perfekte dåbskort, som forældrene og barnet bliver glade for.

Skal du til en barnedåb, og mener, at den lille nye fortjener en helt særlig hilsen? Se vores udvalg af fine kort til barnedåb, der passer perfekt til anledningen. 


5 gode forslag til hvad du kan skrive i et dåbskort


1. Kære Marie

Hvor er vi glade for at være inviteret med til din flotte fest i dag. Denne dag vil forevigt blive husket som din. Vi har glædet os længe til at deltage i din første fest, som helt sikkert bare er den første af mange. 

Stort tillykke med din dåb! Vi ser frem til at følge dig i mange år frem. 

De kærligste hilsner

Bedstemor og bedstefar


 

2. Kære lille Marie

Så kom dagen hvor du fik dit navn og din velsignelse fra Gud. Jeg vil ønske dig stort tillykke med denne flotte dag, som for evigt vil stå som en af de vigtigste begivenheder i dit liv. Nok kan du ikke selv huske den, men du kan tro, at vi andre for evigt vil huske dagen og fortælle dig om den, når du er blevet lidt ældre. 

De kærligste hilsner

Bedstemor og bedstefar


 

3. Kære smukke Marie

Nok er livet lige begyndt for dig, men du er allerede klar til at fejre en af de største begivenheder, som vil overgå dig i dit liv. Nok er du for lille til selv at kunne sige noget, men det er stadig en dag, som for evigt vil blive husket.

Du var så sød og smuk i kirken. Det var ikke til at fatte. Og nu er vi endelig kommet til fejringen af dig, som vil blive den største fejring hidtil i dit liv. Vi glæder os ikke blot til at fejre dig men også til at være en del af dit liv og følge dig gennem tykt og tyndt!

Stort tillykke med din dåb. Det er en stor dag for os alle men især en stor dag for lille dig.

De kærligste hilsner

Bedstemor og bedstefar


 

4. Kære lille Marie

Stort tillykke med din smukke dåb og dit dejlige navn. Tænk engang at vi er blevet beriget med dig og dit smukke væsen. Jeg glæder mig til at følge dig gennem din opvækst og videre i dit liv. Vi kunne ikke tænke på et smukkere eller mere perfekt væsen end dig. Du er helt perfekt!

Stort tillykke endnu en gang og lad os nu få fejret dig på denne smukke dag. 

De kærligste hilsner

Bedstemor og bedstefar


 

5. Kære smukke Marie

Vi kan nu endelig fejre din dåb og dit smukke navn, som for evigt vil følge dig. Det er vildt at tænke på, at jeg får lov til at følge dig og dit liv helt fra begyndelsen. Jeg ved allerede nu, at vi kommer til at hygge os helt vildt, og jeg kan ikke vente med at følge alle de dejlige oplevelser, som du kommer til at få gennem livet. 

Stort tillykke med dit smukke navn og stort tillykke med din dåb!

De kærligste hilsner

Bedstemor og bedstefar

Hvad skriver man i et dåbskort?

Et dåbskort er muligvis det første lykønskningskort, som gives til den lille nye. Det er højst sandsynligt også et kort, som for evigt vil blive bevaret som minde for denne specielle anledning. Så hvad i alverden skal man skrive? Vi anbefaler at gøre dåbskortet personligt, så både barnet og forældrene kan mærke, at det er blevet skrevet med kærlighed. 

Det perfekte dåbskort er skrevet med en masse kærlighed, en smule humor og et personligt præg. Hvis du er helt på bar bund, kan du benytte dig af vores fem forslag, som kan give dig inspiration til at skrive din egen tekst. De fem forslag til dåbsteksten kan også benyttes direkte, hvis du har lidt travlt med at få skrevet det. 

En hilsen til dåbskortet kan indeholde mange elementer, og det kan være det, som gør netop dit dåbskort værd at huske. Disse elementer kan være oplevelser, som du håber på at kunne dele med den lille nye i fremtiden. Det kan også være oplevelser, som du allerede har haft. Det personlige aspekt er vigtigt, når du skal skrive dåbskortet. 

Den sjove tekst til dåbskortet

Hvis du ønsker at skrive en tekst til dåbskortet, som kan give forældrene et smil på læben og ikke mindst det lille barn i fremtiden, når han eller hun læser det, så kan du eventuelt tænke i at lave et lille rim. Det går næsten aldrig galt når et rim kreeres fordi man ofte ender ud med at rime på ting, som ikke nødvendigvis bør skrives i en dåbs-kontekst. Det kan være det, som giver et smil på læben, når kortet læses.

Et andet trick kan være at finde en sjov og sød joke, som kan bruges til at udpensle en pointe i kortet eller som en måde at skrive tillykke med den store dag på. Den sjove tekst til dåbskortet skrives altså ved at tænke en smule kreativt.