Studenterhuernes forskellige farver - Hvilken farve hører til hvilken uddannelse?

Studenterhuernes forskellige farver - Hvilken farve hører til hvilken uddannelse?

Hvad betyder studenterhuernes forskellige farver?

Har du også lagt mærke til alle de nye farver, der pryder de forskellige studenterhuer? Førhen var det kun de røde og blålige huer du kunne spotte i bybilledet inden sommerferien, men nu er der over 18 forskellige huefarver! 

Det er nemlig ikke kun almen STX, HHX, HTX og HF som kun har huer længere, men nu også til frisører, SOSU, pædagoger, STU, EUD, EUX, tømrer, murer, gartnere, ernærings assistenter, PAU m.f. 

Derfor har vi nedenfor lavet en oversigt over alle de forskellige hue farver og de uddannelser de hører til.

Kender du en der snart bliver student eller færdigudlært og som skal have en af de flotte huer på hovedet? Vi har selvfølgelig lavet en plakat til hver af de smukke huer, så de har et evigt minde om deres flotte præstation - Nemlig at færdiggøre en uddannelse.

 

Rød studenterhue

Studenterhuer med et rødt bånd har taget en STX uddannelse - Også kaldet alment gymnasium eller bare gymnasiet.


 

Mørkeblå studenterhue

Studerende på HHX og HTX får begge en studenterhue med mørkeblåt bånd - Dog i to forskellige nuancer. HHX båndet har farven kongeblå, hvorimod HTX båndet har farven marine blå.

 

Lyseblå studenterhue

Den lyseblå studenterhue bæres af studenter, der har taget en HF-uddannelse. HF er en 2-årig almen gymnasiel uddannelse, som oftes tages af personer, der har taget en 10. klasse eller været på efterskole i 10. klasse.

 

Grå studenterhue

En grå studenterhue symboliserer et færdiggjort EUX studie. EUX uddannelsen er en kombination af et erhvervs- og gymnasielt uddannelsesforløb. Studerende på denne uddannelse får derfor både et svendebrev og en erhvervsfaglig studentereksamen.

 

Lyserød studenterhue

Ser du én med en lyserød studenterhue, er det fordi vedkommende er blevet færdigudlært som frisør.

 

Komplet lilla studenterhue med gult bånd

Hvis du ser en med en fuld lilla studenterhue - altså både lilla top og bånd, og med en gul stribe herimellem - så er han eller hun netop blevet udlært pædagog.

 

Lilla studenterhue

En lilla studenterhue med hvid top symboliserer enten en færdiggjort EUD-uddannelse eller at personen er en nyudsprunget SOSU-assistent.

 

Lyselilla studenterhue

Den lyselilla studenterhue gives til dem, der har færdiggjort en uddannelse som SOSU-hjælper.

 

Blå, lilla & lyserød stribet studenterhue

Denne hue gives til studenter, der har færdiggjort en uddannelse ved STU. Forkortelsen står for 'Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse' og er en 3-årig uddannelse for unge med særlige behov.

 

Gul studenterhue

Den gule studenterhue med hvid top bæres af nyudklækkede ernæringsassistent studenter.

 

Orange studenterhue

En orange studenterhue repræsenterer en færdiggjort uddannelse som pædagogisk assistent og kaldes også for en PAU studenterhue.

 

Beige studenterhue

Den beige studenterhue ses i to nuancer - En lys og en mørk version. Den lyse beige studenterhue bæres af en færdigudlært murer og den der har retten til at trykke en mørke beige studenterhue ned over hovedet er en færdigudlært tømrer.

 

Grøn studenterhue

En studenterhue med et grønt bånd og en hvid top gives til en færdiguddannet landmand. Dog findes der to versioner af landmandens hue, da denne også kan være komplet brun - altså både med et brunligt bånd og en brunlig top.

 

Komplet grøn studenterhue

Ser du en med en helt grøn studenterhue - altså både grønt bånd og en grøn top - så er det en person med grønne fingre, da vedkommende netop er blevet udlært som gartner.

 

Flag beklædt studenterhue

Ser du en studenterhue, hvor båndet er beklædt med alverdens flag, så har personen taget en speciel international linje på gymnasiet.

 

Mangler du inspiration til en god og unik gaveidé som du kan give den kommende student?

Så kan du se vores udvalg af uddannelses plakater ved at klikke her.